Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen.

Chinese wijsheid

Ontwikkeling en groei

Waarschijnlijk had je gedacht dat het jou niet zou overkomen. En dan gebeurt het toch zo onverwachts. Dat je vastloopt. Dat je even niet weet hoe nu verder. Omdat je altijd de neiging hebt anderen te faciliteren. Om jezelf ten dienste te stellen van de ander. En om je eigen belangen dan maar weer opzij te zetten. Om vervolgens uitgeblust in een hoekje op de bank in te storten…

Als coach begeleid ik mensen die gewend zijn zichzelf weg te cijferen in contact met anderen. Dit doe ik door met jou naar je familiesysteem te kijken en jouw persoonlijke geschiedenis daarin te onderzoeken en doorleven. Zodat dit proces van zoeken, vinden en (her)ontdekken zorgt voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Want of het nou je werk is waar het misgaat of in je privé-omgeving, het heeft altijd (ook) met jou te maken. Met wie jij bent en waar jij voor staat. Door dat helder te krijgen en verder te ontwikkelen kan een duurzame verandering tot stand komen.

Dicht bij de natuur, waar de rust op je neerdaalt en er ruimte is voor bezinning, voeren we onze gesprekken en komen we naar behoefte in beweging met een wandeling door de duinen.

Ontwikkeling en groei

Waren en waarde

Wanneer je met een probleem zit wil je daar liefst zo snel mogelijk vanaf. Ook al weet je dat dat niet altijd realistisch is. Een wonderdokter ben ik niet, ik heb niet de magische pil. Maar wat een aantal gesprekken met mij wel oplevert is:

  • een uitweg uit de impasse waarin je terecht bent gekomen als je geen antwoorden meer weet voor de vele vragen die je leven beheersen;
  • een nieuw perspectief dat ruimte biedt aan verdere persoonlijke ontwikkeling;
  • zicht op wat jou belemmert om voor jezelf te gaan staan;
  • een betere balans tussen geven en ontvangen;
  • rust in het hoofd, hart en lijf doordat er weer focus ontstaat.

Als coach begeleid ik je bij jouw loopbaan- en levensvragen, bij jouw rouw- en verliesissues en bij je stressreductie en bewustzijnsvergroting. Samen verkennen we wat er voor je speelt, waar je tegenaan loopt en wat dat alles met jou te maken heeft of van jou vraagt. Daarbij gaan we de confrontatie niet uit de weg, maar dat levert je dan ook de inzichten op waarmee je verder kunt.

In dat proces bepaal jij de inhoud en het tempo, aangezien ik ervan overtuigd ben dat jij zelf sturing wilt en kunt geven aan je persoonlijke ontwikkeling. Van mij mag je verwachten dat ik je daarin zodanig begeleid dat de effectiviteit voor jou optimaal is.

Mijn aanbod

Waarom ik coach

Als kind leerde ik altijd dat ik niet nieuwsgierig mocht zijn. Inmiddels weet ik dat dat een prima eigenschap is. Zeker voor een coach. Ik ben namelijk ongeremd nieuwsgierig naar wat jou beweegt en oneindig geboeid door hoe uniek ieder mens blijkt te zijn. Ook jij.

Vanuit die nieuwsgierigheid en geboeidheid ga ik het gesprek met jou aan. Want ik voel me betrokken bij het verhaal van de ander, bij wat jou beweegt of belemmert. Ik ben begaan met de vragen en moeilijkheden die zich soms voordoen in het leven van de mensen die ik spreek. Zonder mezelf daarin te verliezen of ‘mee te huilen’. Als professioneel coach weet ik de balans te behouden tussen ondersteunen en uitdagen, nabij zijn en prikkelen.

Vanwege de sterke binding met de natuur die ik altijd heb ervaren coach ik zoveel mogelijk in of bij natuurgebieden. Het weldadige effect dat ik ervaar wanneer ik in de natuur ben geef ik graag aan jou door. Net zoals ik je ook graag deelgenoot maak van de rust en ruimte die ik beleef aan bewust zijn en mededogen in mijn leven.

Over Betty
Waarom ik coach

Betty schrijft

Regelmatig schrijf ik over wat mij bezig houdt. Dat kan gaan over dingen waar ik tegenaan loop in mijn werk, maar ook wat me privé overkomt of wat me opvalt. Het zijn zaken die je vast herkent of misschien wel aan het denken zetten. De meest recente artikelen vind je hieronder:

Lees meer