Coaching en mindfulness

Hoe je heerlijk tot rust komt in een ontspannen wandeling door de duinen


Je kent vast de verhalen wel dat de natuur je tot rust kan brengen. Wellicht heb je dat zelf ook wel zo ervaren. Het groen, de stilte en de elementen bezorgen je een unieke beleving die je ontspanning en rust geven.

Dat effect wordt nog vergroot wanneer je met je volle bewustzijn en aandacht door die natuur wandelt. Zo ervaar je de natuur in al haar pracht, ben je je bewust van jezelf en je omgeving en word je weer rustig in je hoofd en je lijf.  

P2221936_kleiner.jpgMet ‘Aandachtig struinen in de duinen’ wandelen we in een groep zo’n anderhalf uur door de Kennemerduinen bij Bloemendaal. We starten bij ingang Bleek en Berg, waarna we al snel de drukte van alledag achter ons laten. Maak ongedwongen kennis met je medewandelaars en geniet van wat je om je heen ziet en hoort. Misschien komen we wel Schotse Hooglanders tegen of een kudde Konikpaarden of Shetlandpony’s. En met een beetje geluk treffen we damherten op ons pad.

Halverwege de wandeling nemen we even rust en doen we gedurende 15 tot 20 minuten verschillende aandachtgerichte oefeningen. Daarmee laat je je gedachten even voor wat ze zijn en kom je helemaal in het hier-en-nu, zodat je de wandeling nog intenser kunt beleven. Na dit intermezzo wandelen we in stilte en met aandacht terug naar het startpunt bij Bleek en Berg.


Kort samengevat

Met Aandachtig struinen in de duinen:

  • maken we een ontspannen groepswandeling van anderhalf uur door de Kennemerduinen bij Bloemendaal
  • doen we na ongeveer 45 minuten aandachtgerichte oefeningen, waardoor je met meer aandacht jezelf en de omgeving zult ervaren 
  • wandelen we de laatste 30 minuten in stilte

De eerstvolgende mindful wandeling is vrijdag 19 juni 2020 om 19.00 uur.

Later in het jaar wordt de wandeling nog gehouden op:

  • vrijdag 18 september 2020
  • vrijdag 11 december 2020

Voor deze wandeling betaal je slechts € 10,-.Mag het weekend voor jou ook beginnen met een rustgevende wandeling in de natuur? Struin dan mee en meld je aan.