Coaching en mindfulness

Als de oplossing zich niet aandient en
het lastig voor je is de werkelijkheid te accepteren

 

Met de mindfulnesstraining ‘Rustgevende aandacht’ leer je in 8 lessen om op termijn dingen anders te zien, anders te ervaren en anders aan te pakken. Doordat je zowel jezelf als de wereld om je heen leert accepteren zoals die is. En je de dingen die gebeuren niet meteen als een probleem ervaart. Door je aandacht te richten op het ‘nu’ merk je dat de meeste problemen geen problemen zijn, waardoor je je rustiger gaat voelen.

Fotolia_64171247_XS_tijd voor verandering.jpgMindfulness zorgt ervoor dat je je aandacht richt op wat is en niet op wat ooit was of wellicht ooit nog gaat komen. Daardoor ben je in staat er volledig te zijn, in het moment, waarmee je innerlijke rust en vrede gaat ervaren.

We doorlopen in 8 lessen een wetenschappelijk onderbouwde methode om stap voor stap de spanning in je lijf aan te pakken, minder te piekeren en krachtig te leven in het ‘nu’.

 

Eigenlijk had ik bij de eerste sessie gelijk een goed gevoel en was er voor mij genoeg vertrouwen. Je kan goed luisteren en bent begrijpend en meelevend. Je bewaart een bepaalde afstand en dat vind ik heel knap. Zo geef je mensen de ruimte om zichzelf te zijn en zelf met oplossingen te komen. Je kan ook op de juiste wijze het benodigde duwtje geven.
Esmeralda

 

Je leert in deze training:

 • je bewust te zijn van je lichaam en van jezelf;
 • een open houding aan te nemen naar jezelf en je omgeving;
 • waar jouw persoonlijke grenzen liggen en hoe je omgaat met ongemak;
 • hoe je denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen;
 • hoe leven met aandacht je tot rust brengt.


Wat krijg je precies als je de training gaat doen?

 • Acht lessen van twee uur
  P1020706_800.jpgWe komen wekelijks twee uur bij elkaar in multifunctioneel centrum De Gijz in Haarlem-Noord. Daarbij krijg je de principes van mindfulness aangereikt en ga je thuis actief aan de slag met oefeningen die je innerlijke rust en vrede zullen brengen.
 • Een stiltedag
  Waarin we een hele dag verschillende oefeningen zullen afwisselen en je het heilzame karakter van stilte zult ervaren. Een hele dag helemaal voor jezelf!
 • Al het bijbehorende trainingsmateriaal

 

De praktische zaken

P1020712_800.jpgDe training ‘Rustgevende aandacht’ bestaat uit 8 bijeenkomsten van 9.30 tot 11.30 uur en wordt gehouden in multifunctioneel centrum De Gijz, aan de Jan Gijzenkade 305 D in Haarlem-Noord. De eerstvolgende training start op vrijdag 17 januari 2020. De overige data zijn 24 en 31 januari, 7, 14 en 28 februari, 13 en 20 maart. Op maandag 2 maart 2020 wordt van 9.30 tot 15.30 uur de bijbehorende stiltedag gehouden.

Je investering voor deze training is € 397,-

 

Wordt het tijd om de rust te vinden waar je naar verlangt? Meld je dan aan voor deze training.