Coaching en mindfulness

Vind rust en ontspanning door je gedachten eens van een andere kant
te bezien

 

Fotolia_47693208_XS_strand met keien en water.jpgIn tijden dat we het druk hebben roepen we allemaal weleens dat we behoefte hebben aan rust en ruimte. Door de hectiek van alle dag is het echter vaak lastig om dat ook daadwerkelijk te vinden. Als jij ook het idee hebt dat het tijd is om écht iets te doen aan de drukte in je hoofd en lijf, dan is de workshop ‘Het geheim van rust en ruimte’ beslist iets voor jou.
 

Wat leer je in deze workshop?

 • hoe automatische gedachten werken en wat ze met je doen;
 • wanneer je iets als een probleem ervaart;
 • wat het verschil is tussen doen en zijn;
 • hoe je je bewust kan zijn van jezelf en je lichaam;
 • hoe je je gedachten om kunt keren, zodat je er geen last meer van hebt;
 • wat mindfulness is en wat het voor jou kan betekenen.


In de workshop ‘Het geheim van rust en ruimte’ laat ik je kennismaken met mindfulness. Met mindfulness leer je de werkelijkheid te aanvaarden zoals die is in plaats van je te blijven richten op het verleden of de toekomst. De Dalai Lama zei ooit al: “Er zijn maar twee dagen in het jaar waarop men helemaal niets kan doen. De ene is gisteren, en de andere is morgen. Dit betekent dat vandaag de juiste dag is om lief te hebben, te geloven en in de eerste plaats te leven.”


Met welke resultaten ga je na afloop naar huis?

 • Je weet hoe gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar in verband staan en hoe dat jou beïnvloedt. Zodat je inziet wat je zelf zou kunnen doen of laten om verandering aan te brengen als dat nodig is.
 • Fotolia_63500978_XS_bewustzijn.jpgJe bent je bewust geworden van je lichaam en jezelf. Je hebt leren voelen wat er in je omgaat en weet hoe je daarop kunt reageren.
 • Je hebt ervaren dat er ruimte ontstaat door negatieve gedachten om te keren. Je weet wat het effect is van een andere benadering van je gedachten en hebt geleerd hoe je dat dagelijks kunt toepassen. 
 • Je bent in staat om zelfstandig technieken toe te passen die je rust brengen. De oefeningen die we tijdens de workshop uitvoeren kun je later thuis doen op de momenten dat het jou uitkomt, zodat je een steeds beter bewustzijn ontwikkelt en daadwerkelijk rust en ruimte gaat ervaren.
   

Jouw afwachtende openheid schepte voor mij een goede basis om ook mijzelf open te stellen, hetgeen niet gelukt was zonder jouw opstelling die volledig gericht was op mijn gevoel en verwachtingen.
Johan

 

Even praktisch

P1020711_800.jpgDe eerstvolgende workshop ‘Het geheim van rust en ruimte’ is op donderdag 7 mei 2020 van 9.30 tot 12.00 uur en wordt gehouden in multifunctioneel centrum De Gijz, Jan Gijzenkade 305 D in Haarlem-Noord.


Je betaalt slechts € 17,50.

 

Wil jij ook weten hoe je rust en ruimte kunt gaan ervaren in je leven? Meld je dan meteen aan voor de eerstvolgende workshop.