Coaching en mindfulness

Laat mij je ondersteunen de rust te (her)vinden en je nieuwe pad te ontdekken
 

Als je de stap zet om een coach in de arm te nemen, wil je wel weten wat het je oplevert. Op deze pagina lees je wat de resultaten zijn van mijn dienstverlening, welke visie daaraan ten grondslag ligt, wat mijn aanpak is en wat mij anders maakt dan andere coaches.

Ik kan je ondersteunen om het volgende te bereiken:

Fotolia_62335564_XS_vrouw in gezelschap.jpgJe hebt overzicht; je weet wat je wil en wat je hebt te doen om dat te bereiken. Je weet wat belangrijk voor je is. Je focus is helder, je doelen zijn duidelijk, je hebt keuzes gemaakt en je weet welke stappen je gaat zetten om je doelen te gaan realiseren.

Je voelt de energie om dingen aan te pakken, terwijl je tegelijkertijd de rust ervaart. Je hebt er zin in en maakt plannen. Daarnaast weet je wat voor jou het beste werkt om ontspanning te vinden, wat je daarvoor moet doen of juist laten.

Je bent emotioneel in evenwicht. Je bent niet zomaar meer uit balans te brengen, maar weet precies hoe je om moet gaan met irritaties die ontstaan en andere emoties die je eerder van je stuk brachten.

Je ervaart plezier en haalt voldoening uit het contact met anderen. Je gaat erop uit en doet dat niet alleen. Het geeft je de mogelijkheid te delen wat je beleeft of wat je bezig houdt. Het contact verrijkt je.
 

Wat ik als erg prettig heb ervaren is dat het hele traject me een bepaald overzicht over de situatie heeft gegeven. En dat was een belangrijk punt om rust in mijn hoofd te krijgen. Mijn doelen zijn zeker bereikt. De situatie nu voelt als een basis voor de toekomst.
Loes


Mijn visie

Ik ben van mening dat ieder mens uniek is, enig in zijn soort. En dat iedereen ook alle mogelijkheden in zich heeft om op de voor hem beste manier door het leven te gaan. Toch worden we vaak belemmerd door gedachten, vaste overtuigingen en opgelegde normen. Coaching kan dan een middel zijn om je bewust te worden van die belemmeringen, waardoor jouw potentieel alle ruimte krijgt om tot zijn recht te komen en te bloeien. Coaching gaat wat mij betreft dan ook niet om het veranderen van gedrag, maar om vanuit een dieper gelegen laag tot persoonlijke ontwikkeling te komen.

Lange tijd werden lichaam en geest als twee los van elkaar functionerende eenheden gezien. Gelukkig weten we tegenwoordig beter. Het lijf en het brein hebben elkaar nodig om optimaal te kunnen functioneren, waarbij het lichaam naar mijn overtuiging een nog veel grotere rol speelt dan we wellicht vermoeden. En de twee beïnvloeden elkaar ook voortdurend. Dat merk je bijvoorbeeld wanneer je pijnklachten krijgt als gevolg van spanningen.

Dit betekent voor mij dat het werken aan je persoonlijke ontwikkeling en herstel alleen succesvol kan zijn wanneer je daarbij ook fysiek actief bent. Mentaal én fysiek in beweging komen, dat is het uitgangspunt. Niet in een gymzaal, maar buiten in de mooie natuur. Beweging laat je gedachten weer stromen en het lekker buiten zijn in de natuur stimuleert daarbij. En de natuur heeft meer te bieden dan alleen een fraai decor. Laat je verrassen door de manier waarop de natuur je een spiegel kan voorhouden.

Fotolia_50021742_XS_waterkrul.jpgOm het beste uit het samenspel van lichaam en geest te halen is het ook van belang dat dit systeem goed wordt gevoed. Letterlijk. Goede voeding ligt aan de basis van optimaal functioneren en presteren. Van spaanplaat bouw je geen stevig huis en van fastfood en gemaksvoedsel krijg je geen sterk en gezond lichaam. En ook je brein heeft de juiste voedingsstoffen nodig om zijn werk goed te kunnen doen.

Waar lichaam, geest en voeding samenkomen in een optimaal functionerend systeem ontstaat vitaliteit: de fysieke, mentale en emotionele kracht en energie die bijdragen aan een fijn leven.

Mijn aanpak

Tijdens onze gesprekken sta jij centraal. Coaching is in mijn definitie een begeleidingsvorm waarbij de klant een ontwikkelingsproces doormaakt dat toekomstgericht is, gestuurd wordt door de klant zelf en aansluit bij zijn of haar ervaringen en concrete context. De relatie tussen jou als klant en mij als coach is daarbij gelijkwaardig. Jij bepaalt dan ook wat je wilt bespreken en hoe je ontwikkeltraject eruit komt te zien. Er is geen vooraf bepaald programma, wat betekent dat je maatwerk krijgt aangeboden.

We werken één op één, waardoor je altijd mijn onverdeelde aandacht krijgt. Meestal zijn de thema’s die je wilt bespreken erg persoonlijk. Dat wil je dan niet zomaar in een groep delen. In onze één op één-gesprekken kan ik je al mijn aandacht en deskundigheid als coach bieden waar je behoefte aan hebt.
 

Je wekt veel vertrouwen, met name door je rustige, luisterende manier van doen. Je speelt goed in op wat voor mij op dat moment belangrijk was.
Ik heb alle keren het gevoel gehad dat je er zin in had, dat je niet ergens anders was met je aandacht. Ook dat je soms iets herhaalde wat meerdere sessies ervoor aan bod was gekomen, gaf mij een betrokken en warm gevoel.
Anja


Ik daag je uit te gaan ontdekken waar het voor jou nu om draait in het leven. Wat zijn jouw waarden? Welke principes zijn voor jou het belangrijkste en hoe pas je dat in in je dagelijkse bestaan? Zo kom je erachter wat jou drijft en waar jij voor wilt gaan.  

We gaan het moeilijke daarbij niet uit de weg, we gaan er juist dwars doorheen. Ik ben ervan overtuigd dat je er niet bij bent geholpen als we in je comfortzone blijven zitten. Ruimte en inzicht ontstaan waar de pijn zit. Ik wil je niet alleen een spiegel voorhouden, maar je vooral ook laten kijken naar de blinde vlekken die je altijd het liefste uit de weg ging. Dáár zit de verandering, dáár zit de ontwikkeling.

Ik ondersteun je in jouw ervarings- en leerproces. Je doorloopt dus een veranderproces dat soms best heftig kan zijn. Maar dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Ik ondersteun je in die ontwikkeling, ben aanwezig voor jou.

En dan bedoel ik niet alleen tijdens onze wandelingen, maar ook in de periode daartussen. Door middel van e-coaching houden we tussentijds contact en coach ik je op afstand, wanneer dat jou uitkomt, waardoor de effectiviteit van het traject enorm toeneemt.

We werken doel- en ontwikkelingsgericht. Dat betekent dat je bewust naar een door jou geformuleerd doel toewerkt. Daarbij lopen we vanzelf tegen dingen aan die jou daarin belemmeren. Dan is het de vraag wat dat nu precies met jou te maken heeft, wat jouw eigen rol daarin is en wat dat betekent voor je persoonlijke ontwikkeling.  

Ik zet ook mindfulness in om met jou te komen tot meer innerlijke rust en vrede. Je leert te stoppen om te kijken hoe je met jezelf omgaat, om te voelen wat er is. Daarmee leer je de werkelijkheid te accepteren zoals die is, zodat een innerlijke rust wordt bereikt. Mindfulness richt zich niet op het oplossen van problemen, maar zorgt ervoor dat problemen je leven niet langer beheersen.

Wat maakt Coaching Natuurlijk! uniek?

P1020489a_800.jpgWe ontmoeten elkaar in eerste instantie in mijn mobiele coachruimte die geparkeerd staat bij de duinen. Daar starten we het gesprek en kan ik je iets te drinken aanbieden. Maar vervolgens trekken we wel de duinen in. Wandelcoaching biedt de voordelen van het lekker buiten en in beweging zijn en het gevoel actief te werken aan jezelf om vooruit te komen. Een dynamische en afwisselende manier van coaching. Iedere wandeling is weer anders.

Kennemerduinen_kleiner.jpgWandelen in de Kennemerduinen, onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het afwisselende duingebied bij Bloemendaal biedt legio mogelijkheden voor mooie wandelingen. Gevarieerde naald- en loofbossen, stuifzanden, duinmeren en open vlaktes wisselen elkaar af, zoals het leven zelf.

Betty heeft zich niet alleen gespecialiseerd in coaching en mindfulness, maar heeft ook ruime kennis op het gebied van (natuur)voeding en revalidatie. Juist ook de fysieke aspecten die kunnen meespelen in een ontwikkeltraject krijgen de aandacht die ze nodig hebben.   


Is je interesse al gewekt?

Je hebt nu een idee gekregen wat het je oplevert als je met mij in zee gaat, hoe mijn aanpak is en mijn visie eruit ziet.

 

Bekijk mijn aanbod