Coaching en mindfulness

Doorbreek je automatische patronen
en reken af met je stress

 

Hoezo mindfulness?

Er bestaan nogal wat misvattingen over mindfulness. Dat het vaag of zweverig zou zijn. En dat iedereen er blijmoedig van wordt. Natuurlijk kan ik daar tegenin brengen dat daar niets van waar is, maar je kunt beter jezelf ervan overtuigen door het eens te proberen.

Fotolia_64456457_XS_vrede.jpgMet mindfulness geef je bewuste, niet-oordelende aandacht aan jezelf, je eigen gedachten en aan anderen. Je leert te luisteren naar de sensaties die je waarneemt en te vertrouwen op wat je zintuigen je vertellen. Daardoor ga je ervaren dat je veel meer bent dan alleen die stuiterende gedachten die je leven soms kunnen beheersen. Je kunt je op een andere manier verhouden tot die gedachten, waardoor je rust en ruimte gaat ervaren.

Waar andere methoden en therapieën er meestal op gericht zijn een probleem op te lossen, gaat mindfulness ervan uit dat dat onbegonnen werk is. Problemen zijn er immers altijd. Heb je de ene opgelost, dan dient de volgende zich alweer aan. Het levert je veel meer op als je op een andere manier naar je problemen kunt kijken, waardoor ze je leven niet meer zullen beheersen.
 

Ik heb veel duidelijkere doelen en acteer daar nu actief naar. En ik heb hier ook meer energie en ruimte voor.
Laureen


Wat kan ik je bieden?

Wil je mindfulness eens een keer proberen en kijken of het wat voor je is? Meld je dan aan voor de workshop 'Het geheim van rust en ruimte'.
 

Meer info over de workshop

 

Heb je behoefte aan een gestructureerde aanpak van je onrust, dan is de 8-weekse training 'Rustgevende aandacht' het meest geschikt voor jou.
 

Meer info over de training

 

Vind je het lastig om na een training zelfstandig de aandacht en je mindfulness vast te houden? Geef jezelf dan eens een stiltedag cadeau, waarin je je vaardigheden weer even opfrist.
 

Meer info over de stiltedag

 

Hou je van wandelen en vind je het fijn om relaxed aan je weekend te beginnen, kom dan eens naar de mindful wandeling 'Aandachtig struinen door de duinen'. In een wandeling van anderhalf uur door de Kennemerduinen merk je hoe het is om met aandacht voor je omgeving rond te stappen.
 

Meer info over de wandeling

 


Heb ik je aandacht? Meld je dan aan met onderstaand formulier.