Coaching en mindfulness

Ben je de richting kwijt en is het tijd om
een nieuwe weg in te slaan?

 

Mensen die bij mij aankloppen hebben vaak een lastige tijd achter de rug. Of zitten daar nog middenin. Een reeks vragen die iedere dag weer terug lijken te komen, een dilemma waarin het moeilijk kiezen is of een probleem waar maar geen oplossing voor te vinden is. Dat kan te maken hebben met het kwijtraken van iets dat heel waardevol voor je was. Zoals een geliefde, je baan of een toekomstbeeld. Of je bent in zo'n complexe situatie terecht gekomen dat je het lastig vindt om de juiste keuzes te maken.

Als je een tijdje in zo'n situatie verkeert lijkt alles wel tegen te zitten. Het leven voelt zwaar aan, terwijl je er voorheen zo van kon genieten. Maar nu kom je maar met moeite van de bank, ben je snel geïrriteerd, heb je steeds minder contact met andere mensen en weet je gewoon niet waar te beginnen.

Misschien herken je wel iets van onderstaande situaties

Fotolia_56883837_XS_somberheid.jpgJe hebt moeite het geheel te overzien. Er is zoveel veranderd in je leven dat je het overzicht een beetje bent kwijtgeraakt. Als je hier uit wilt komen, waar moet je dan beginnen? En waar doe je goed aan?

Hoewel je altijd vol levenslust zat, kost het je nu moeite om iets aan te pakken. Je kunt je er maar moeilijk toe zetten om de dagelijkse activiteiten uit te voeren. Alles lijkt te veel. Je kunt jezelf gewoon niet motiveren om in de benen te komen.

Je voelt je de laatste tijd al snel geïrriteerd. Je ergert je aan kleine dingen en kan je frustratie vaak ook niet verbergen. Je herkent jezelf niet, want normaal gesproken heb je jezelf toch beter in de hand.

Het voelt alsof je steeds meer alleen komt te staan. Je had even niet zo'n behoefte aan contact met anderen. Al die vragen en goedbedoelde adviezen. Maar daardoor sprak je ook steeds minder af en werd het steeds stiller om je heen. Nu merk je dat je daardoor je verhaal niet zomaar meer kunt delen. Iets waar je wel de behoefte toe voelt.

Ik heb inzicht gekregen in mijn handelen. Ik let op mijn piek- en dalmomenten en kan zaken weer overzien. En ik weet weer waar ik naartoe wil, zowel zakelijk als privé.
Symen


Ben jij geholpen bij mijn dienstverlening?

Fotolia_57407941_XS_kijken in spiegel.jpgJe bent bereid om open en eerlijk naar jezelf te kijken en aan de slag te gaan met wat je tegenkomt. Dat kan confronterend zijn, want je kunt zomaar tegen dingen aanlopen die je je nog niet had gerealiseerd. Bewustwording van wat je doet, hoe je dat doet en vooral waarom je dat zo doet is de noodzakelijke eerste stap om vervolgens een keuze te kunnen maken om daadwerkelijk verandering aan te brengen. Dat kan dus resulteren in het maken van geheel nieuwe keuzes. Door ten slotte verantwoordelijkheid te nemen voor de ontwikkeling die in gang wordt gezet, zul je merken dat er echt iets verandert.

Je maakt tijd en ruimte om dit traject in te gaan. Niet alleen de sessies vragen tijd en inzet van je, maar ook tussendoor zul je actief bezig zijn met nieuwe inzichten die je krijgt en veranderingen die je wilt aanbrengen om uit je situatie te komen. Zo zal ik je na ieder gesprek vragen een reflectieverslag te schrijven, om op die manier de opbrengsten van het gesprek nóg helderder te krijgen en de impact nog groter te laten zijn. Je verslag voorzie ik van feedback; niet om te corrigeren of kritiek te uiten, maar om een verdere verdieping van de reflectie mogelijk te maken en jouw proces zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen. Alleen als je jezelf deze tijd en ruimte gunt, behaal je het hoogste rendement uit de coaching.
 

Ik werd aan het denken gezet om tot nieuwe standpunten te komen en zit nu weer veel beter in mijn vel. Ik heb erg veel aan onze gesprekken gehad en kijk weer uit naar de toekomst.
Alain


Je bent gemotiveerd om het anders te gaan doen én je bent niet bang van een dreigende lucht. Vanuit de overtuiging dat actief in beweging zijn in een natuurlijke omgeving bijdraagt aan je goed voelen, vinden de sessies plaats in P1020475a_800.jpgde uitgestrekte Kennemerduinen bij Bloemendaal. Nadat we het gesprek hebben gestart in mijn mobiele coachruimte die geparkeerd staat bij de ingang, maken we een mooie wandeling terwijl aan de orde komt wat jij wilt bespreken. Daarbij kan het Nederlandse weer natuurlijk weleens wat dreigen, maar daar laat jij je niet door afschrikken.
 

Is het tijd voor nieuwe keuzes, maar vind je het nog lastig die weg alleen te gaan? Laat mij je dan begeleiden in dat proces.

 

Lees over mijn werkwijze