Coaching en mindfulness

Ruimte gezocht

milky-way-1023340_640.jpgHet toeval wil dat de rozen niet altijd tot in de hemel groeien. Soms gaat het niet helemaal zoals je zou wensen en dan ook nog eens op hetzelfde moment. Maar is dat dan toeval? Ik heb er zo mijn gedachten over.

Tegenslag
Onlangs zaten er een paar dingen tegen. Een coachtraject dat niet doorging na een in mijn ogen positief verlopen oriëntatiegesprek. Een telefoongesprek met een potentiële klant dat stroef verliep. Een intakegesprek dat werd afgezegd, omdat een traject toch teveel in de papieren zou gaan lopen. Het kan verkeren.

Toeval
Het kwam ook zo’n beetje allemaal tegelijk. Waardoor ik me begon af te vragen of dat nou toeval was. “Toeval bestaat niet”, hoor ik mezelf vaak zeggen. Dat is misschien wat al te stellig, maar vaak zet het ene wel het andere in gang. En hier kreeg ik toch ook wel de indruk dat het inderdaad niet geheel toevallig was dat dit zo kort achter elkaar gebeurde.

Onbewust
Want één zo’n tegenvaller doet toch iets met me. Ik vind het op z’n minst jammer. Of vind er sowieso iets van. Dat doet iets met m’n stemming. Ook al kan ik het best naast me neerleggen, onbewust gebeurt er toch meer dan ik me wellicht bewust ben. Dat neem ik mee als ik bijvoorbeeld een telefoontje moet plegen. En dan loopt het ineens stroef.

Ruimte
Het ontbreekt me dan aan ruimte. Ruimte in mijn hoofd, ruimte in mijn geest. En het is eerlijk gezegd niet voor het eerst dat ik dat opmerk. Zo af en toe loop ik ertegenaan dat die ruimte is ingeperkt. En dat ik actie moet ondernemen om het weer vrij te maken. Want doe ik dat niet, dan gaat het dus mis en gooi ik mijn eigen glazen in.

Stromen
Energie mag stromen. En daar heb ik dus ruimte voor nodig. Maar die ruimte is niet vanzelfsprekend. Voor mij geldt dat ik daar bewust onderhoud aan mag plegen. Bijvoorbeeld zorgen dat ik me bewust ben van mijn stemminkjes en ze vervolgens opruim. En dat ik mijn focus houd op dat wat belangrijk voor me is en wat ik wil uitdragen. Dan vind ik vanzelf het pad weer terug.

 

Heeft dit artikel je geïnspireerd of geraakt en heb je behoefte erop te reageren? Mail me gerust op .