Coaching en mindfulness

Onderhoudend praatje

P1030212_150.jpgToegegeven: ik heb een hekel aan zwarte, smerige handen. Maar mijn fiets onderhouden is wel een noodzakelijkheid, dus doe ik het toch. Ook ons eigen onderhoud is misschien niet altijd even plezierig, maar het kan zoveel ellende voorkomen.

Overzichtelijk
Fietsreizen is voor mij de mooiste vorm van vakantie. De vrijheid om te gaan waar je wilt en de eenvoud van leven. Je hoeft alleen maar te fietsen, te eten en ’s avonds een plaats vinden om de tent op te zetten. Alles wat ik nodig heb zit in een paar tassen. Niets is overbodig. Zo overzichtelijk kan het leven zijn.

Betrouwbaar
Nou hou ik vooral ook van fietsen in bergachtig gebied. Prachtige uitzichten en vergezichten. Maar ook afzien. Hellingen van ruim 20% zijn in sommige landen eerder regel dan uitzondering. Daar staat tegenover dat je als beloning ook weer een keertje naar beneden gaat en moeiteloos de helling afzoeft. Maar dan komt het wel aan op een betrouwbare fiets.

Levensbelang
Het is van levensbelang dat de remmen het goed doen en dat ik bij een afdaling in de bergen niet verrast wordt door iets dat ineens blokkeert en ik over de kop schiet. Daarom ga ik met mijn fiets ieder (anderhalf) jaar naar mijn vertrouwde fietsspecialist voor een grote beurt. Jawel, dat is echt niet alleen iets voor auto’s. Als ik veilig wil blijven fietsen zal ik hem goed moeten (laten) onderhouden.

Andere wegen
En zo is het natuurlijk met meer dingen in het leven. Ook met onszelf. Als je wilt voorkomen dat je op een bepaald moment vastloopt, dat je als het ware blokkeert en niet meer verder kan, dan is het goed om zo nu en dan aan onderhoud te doen. Om eens het gesprek aan te gaan en te onderzoeken wat je belemmert in je dagelijkse doen om daar tijdig andere wegen in te vinden.

Ongeluk
Want je gaat toch ook regelmatig naar de kapper? En de tandarts? Waarom zou je dan ook niet eens in de zoveel tijd je denken en doen eens tegen het licht houden? Een ‘ongeluk’ (noem het een burn-out) kan je namelijk zomaar overkomen. Twijfel je nog? Bel me anders gerust voor een telefonisch advies. Je bent van harte welkom!

 

Heeft dit artikel je geïnspireerd of geraakt en heb je behoefte erop te reageren? Mail me gerust op .