Coaching en mindfulness

Klik hier

girl-2473791_640.jpgAls het klikt, dan klikt het. Is dat belangrijk? Ja, ik denk van wel. En toch ook weer niet altijd. Wat misschien nog wel veel belangrijker is: Ken uzelf!

Klik
Voorafgaand aan een intakegesprek gaf een klant aan dat het voor haar absoluut een voorwaarde is om een klik met mij als coach te voelen. Dat bepaalde voor haar een go of no go van het coachtraject. Ik kan me daar veel bij voorstellen. Dat een klik belangrijk is zal ik dan ook meteen beamen. Je wilt niet zomaar bij iedereen je persoonlijke verhaal neerleggen. Daarvoor moet er wel sprake zijn van vertrouwen.

Wezenlijk
En dat vertrouwen is voor mij misschien wel het meest wezenlijke. Anderen die mij karakteriseren noemen vaak als eerste ‘betrouwbaar’. Tikkie saai misschien, maar ik hecht er nu eenmaal veel waarde aan om betrouwbaar te zijn. Dat mensen weten wat ze aan me hebben. En dat hun verhaal bij mij veilig is.

Succesvol
Omgekeerd heb ik als coach overigens niet persé die behoefte aan een klik. Professioneel gezien moet ik iedereen van dienst kunnen zijn, vind ik. Of ik nou een klik voel of niet. Toch kan het wel zo zijn dat de ene klant meteen vertrouwd aanvoelt en het gesprek met een andere klant wat stroef blijft. En het zou zomaar kunnen zijn dat het traject met die eerste klant dan minder succesvol verloopt dan met die tweede klant. Vooral omdat een stroef contact ook altijd onderwerp van gesprek zal zijn.

Doorgronden
Het is voor mij daarom altijd interessant om bij mezelf na te gaan wat maakt dat een bepaalde klant mij aanspreekt. Of waarom ik het stroef vind lopen. Wat zegt dat over mij en mijn voorkeuren? Wat betekent dat voor hoe ik het gesprek aanga? Liggen mijn valkuilen op de loer? Professioneel coachen betekent voor mij dan ook mezelf als geen ander kennen en weten te doorgronden. Want dan kan ik jou werkelijk vrij en onbevangen begeleiden in wat jou bezielt en belemmert.

 

Heeft dit artikel je geïnspireerd of geraakt en heb je behoefte erop te reageren? Mail me gerust op .