Coaching en mindfulness

Op de groei gemaakt

germ-1525665_640.jpg“Les Pays-Bas, douze points.” Zo ging het vorig jaar. De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar treft me minstens even hard. Want belemmeringen en uiteindelijk groei is wat we allemaal doormaken.

Getroffen
Afgelopen week werd het lied Grow gepresenteerd waarmee Jeangu Macrooy Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. En ik werd meteen getroffen door de tekst toen ik het hoorde. Hij bezingt hoe we tegenslagen en moeilijkheden in het leven ondergaan. En hoe we naarmate we ouder worden daarvan leren waardoor we onze angsten overwinnen.

Herkenbaar
De tekst raakte me, omdat het zo herkenbaar is. Onzekerheid, angst, verdriet, teleurstelling. Onvervulde verwachtingen en dromen. Het leven kan vaak een worsteling zijn. Maar al deze ervaringen zorgen ook voor groei. We leren ervan waardoor we makkelijker kunnen omgaan met dat wat we tegenkomen in het leven. Dat zie ik niet alleen bij mezelf, maar het is ook een onderwerp dat ik geregeld bij klanten tegenkom.

Groei
Grow is niet toevallig ook een methodiek in het coachen. Die methode is gericht op het verhelderen van de ervaren problematiek en de stappen die nodig zijn om tot de gewenste toekomstsituatie te komen. Dat leidt tot bewustwording en inzicht, wat zich omzet in persoonlijke groei. En dat opent zoveel nieuwe deuren, je weet niet wat er dan mogelijk wordt.

Herkansing
Voor mij groeit dit lied met de dag. En wie weet waar dat toe kan leiden. Wellicht krijgt Maastricht nog een herkansing en mag het volgend jaar het Eurovisie Songfestival wel organiseren.

 

Heeft dit artikel je geïnspireerd of geraakt en heb je behoefte erop te reageren? Mail me gerust op .