Coaching en mindfulness

Droom en ga!

dream-catcher-4065288_640.jpgTwijfelen of je wel de juiste beslissing hebt genomen. Of je die stap wel had moeten wagen. Ons brein kent geraffineerde trucjes om ons terug in het gareel te krijgen. Maar als we ons daar door laten leiden zouden we nooit ergens geraken.

Onrust
Je hebt geen rust in je lijf. Even stilzitten lukt je niet, je springt meteen weer op om iets te doen. Waar die onrust vandaan komt? Je hebt geen idee. En was het maar alleen dat onrustige gevoel. Je merkt ook dat je ontevreden bent. Alsof je meer wilt of het anders wilt.

Plannen
Je omgeving merkt het ook aan je. “Wat is er toch aan de hand?”, werd al een paar keer gevraagd. Het antwoord blijf je schuldig. Wel weet je dat je het de laatste weken behoorlijk druk hebt met je nieuwe plannen. Je voornemen om die gewenste carrièreswitch nu echt handen en voeten te geven is één ding, het volgen van de juiste opleiding, vinden van je droombaan en aan de slag gaan in die uitdagende functie is toch echt een andere.

Spannend
Het is wel duidelijk dat het leuk en spannend tegelijk is om deze stap te zetten. Dit is wat je al heel lang heel graag wilde, maar je vraagt je nu toch af wat er allemaal op je af zal komen. Gaat het je lukken in die nieuwe baan? Ben je er al klaar voor? Of wordt het straks toch een teleurstelling en hoopte je dat je nooit van baan was veranderd?

Routine
Als mens zijn we ingesteld op zekerheid. Daarom vallen we zo vaak terug op routine, op dat wat we met onze ogen dicht kunnen doen. Maar die routine houdt ons soms ook gevangen in een patroon waardoor we niet ons volledige zelf kunnen zijn. En dan is het zaak om die routine te doorbreken en de moed te tonen het veilige pad te verlaten om een nieuwe weg in te slaan.

Potentieel
Alleen gaat dat gepaard met gevoelens van onzekerheid, onrust en ontevredenheid. Kortom, we ervaren stress. Bedenk dat al die gevoelens in feite een poging van je brein zijn om je te verleiden toch maar vooral bij die oude, vertrouwde routine te blijven in plaats van je droom na te jagen. Om niet te veel te veranderen, maar de stabiliteit te handhaven. Maar dan zou je nooit een stap vooruit zetten. En ontneem je jezelf de kans je volledige potentieel te ontwikkelen.

Focus
Ben je toe aan iets nieuws? En wil je echt voor die droom gaan? Laat je dan niet van de wijs brengen door allerlei gevoelens die je een andere kant op willen sturen. Maar houd je focus op waar je naartoe wilt. En als je die drempel eenmaal over bent, blijkt ineens dat er nog veel meer mogelijk wordt. Ga ervoor!

 

Heeft dit artikel je geïnspireerd of geraakt en heb je behoefte erop te reageren? Mail me gerust op .